Du behöver
- 240 g viltskav eller renskav
- 1 msk smör
- 1 dl purjolök finskivad
- 1 st squash (300 g)
- paprika (orange)
- 5 dl böngroddar (180 g)
- 1 msk olja
- 0.5 dl chilisås sötsur
- 0.5 dl vatten
- 0.5 tsk salt
Gör så här
1
Halvtina skavet. Dela hela blocket i fyra delar. Låt smöret bli ljust brunt i en gryta. Lägg i skavet och lättbryn det, 2-3 minuter. Lägg upp på tallrik och torka ur grytan med kökspapper.
2
Skölj purjon innan den skivas. Dela squashen längsmed och skär tjocka skivor. Rensa och grovstrimla paprikan. Skölj groddarna vare sig de är färska eller burkade. Hetta upp olja i grytan. Fräs purjo, squash och paprika cirka tre minuter. Vänd hela tiden.
3
Lägg groddar och brynt kött i grytan. Häll på chilisås och vatten. Vänd om. Sjud under lock tre minuter. Smaka av med salt. Servera med ris.