Öppen lasagne med tonfisk

Du behöver 1 knippe grön sparris (250 g) 1/2 kruka färsk mynta 200 g tonfisk i olja (miljömärkt) 1 msk kapris 1 liten vitlöksklyfta, skivad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 knippe grön sparris (250 g)
  • 1/2 kruka färsk mynta
  • 200 g tonfisk i olja (miljömärkt)
  • 1 msk kapris
  • 1 liten vitlöksklyfta, skivad
  • 1 citron, det yttersta rivna skalet, och saften av halva
  • 400 g färska lasagneplattor
  • Till servering
  • gott bröd

Gör så här

1
Koka upp rikligt med väl saltat vatten i en rymlig kastrull.

2
Ansa sparrisen. Strimla myntan. Blanda tonfisk, kapris, mynta, vitlök och skal och saft av citron.

3
Koka sparrisen i vattnet i cirka 2 minuter. Ta upp med hålslev. Lägg i lasagneplattorna och koka dem enligt anvisning på förpackningen.

4
Ta upp lasagnen med hålslev och lägg över på ett fat, med tonfiskblandningen emellan och på. Servera med sparrisen. Garnera gärna med några extra myntablad. Servera med en brödbit.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 517, Fett 16 g, Kolhydrater 57 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top