Du behöver
- 1 knippe grön sparris (250 g)
- 1/2 kruka färsk mynta
- 200 g tonfisk i olja (miljömärkt)
- 1 msk kapris
- 1 liten vitlöksklyfta, skivad
- 1 citron, det yttersta rivna skalet, och saften av halva
- 400 g färska lasagneplattor
- Till servering
- gott bröd
Gör så här
1
Koka upp rikligt med väl saltat vatten i en rymlig kastrull.
2
Ansa sparrisen. Strimla myntan. Blanda tonfisk, kapris, mynta, vitlök och skal och saft av citron.
3
Koka sparrisen i vattnet i cirka 2 minuter. Ta upp med hålslev. Lägg i lasagneplattorna och koka dem enligt anvisning på förpackningen.
4
Ta upp lasagnen med hålslev och lägg över på ett fat, med tonfiskblandningen emellan och på. Servera med sparrisen. Garnera gärna med några extra myntablad. Servera med en brödbit.
Näringsvärde: Kcal 517, Fett 16 g, Kolhydrater 57 g, Fibrer 6 g