RECEPT FRÅN IK

Kronärtskocksdipp med libabröd

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 2 st salladslökar
  • 200 g färskost av philadelphiatyp
  • 0.75 dl majonnäs
  • 125 g mozzarella grovriven
  • 50 g riven Västerbottensost
  • ett par stänk tabasco
  • salt och svartpeppar
  • 1 st stort libabröd
  • 0.5 msk olivolja

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Häll av kronärtskockshjärtana och skär dem i små tärningar. Strimla salladslöken men spara ett par centimeter av den gröna blasten till garnering. 

2

Rör ihop färskost och majonnäs. Rör ner riven mozzarella, västerbottensost, strimlad salladslök och kronärtskockor. Smaka av med tabasco, salt och peppar.

3

Häll blandningen i en liten smord ugnssäker form och gratinera i mitten av ugnen cirka 20 minuter, tills den fått fin färg. Låt svalna något. 

4

Öka ugnsvärmen till 225 grader. Lägg libabrödet på papprad plåt. Pensla det med olivolja och rosta i mitten av ugnen tills det fått fin färg, 5–7 minuter. Bryt det i mindre bitar.


Kommentar:
Det är svårt att sluta äta av den krämiga gratinerade dippen där den syrliga kronärtskockan har fått gott sällskap av tre sorters ostar.

Recept