Inlagda kumquats

Du behöver 500 g kumquats 500 g strösocker 4.5 dl rödvinsvinäger eller vitvinsäger 2 st kanelstänger 6 st kryddnejlikor hela Gör så här Skölj och...


1 portion

Du behöver

  • 500 g kumquats
  • 500 g strösocker
  • 4.5 dl rödvinsvinäger eller vitvinsäger
  • 2 st kanelstänger
  • 6 st kryddnejlikor hela

Gör så här

Skölj och tvätta frukterna ordentligt. Lägg ner dem i en kastrull. Täck dem med vatten. Koka upp och låt koka i cirka 35 minuter. De ska bli mjuka inuti. Ta av frukterna från plattan. Lyft upp dem med hålslev och låt dem rinna av. Häll sockret i en kastrull. Tillsätt vinäger och alla kryddor. Koka upp och sjud tills sockret är löst. Lägg ner de kokta kumquatsen och låt allt koka upp. Sjud i cirka 15 minuter. Ta av kastrullen och låt inläggningen vila över natten. Koka sedan upp den igen och sjud i cirka 15 minuter. Lyft upp frukterna med hålslev och lägg dem i små låga, väl rengjorda burkar. Koka ihop lagen och häll över den så att den täcker frukterna. Förslut och låt vila svalt i cirka 30 dagar innan det avnjuts.


Kommentar:
Tips!
Sockriga och väldoftande! Servera dem till dessert eller till allt som har med choklad att göra.
Citrusfrukter har många användningsområden. Prova att laga våra smarriga desserter och goda marinader och inläggningar! Se länkarna för fler recept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top