Gös på mitt vis

Du behöver ca 600 g gösfilé 1 påse (75 g) färdig marinad Sweet Chili (Santa Maria) 1-2 msk smör eller margarin 1/4 röd paprika 2...


4 portioner

Du behöver

  • ca 600 g gösfilé
  • 1 påse (75 g) färdig marinad Sweet Chili (Santa Maria)
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • 1/4 röd paprika
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk kapris
  • 2 1/2 dl mellan- eller vispgrädde
  • 1-2 msk hackad dill
  • salt

Gör så här

1
Skär bort de små vassa benen längs med fisken. Dela filéerna i lagom stora portionsbitar och lägg dem i marinaden, minst en timme.

2
Skär paprikan i fina tärningar. Skala och hacka löken.

3
Lägg matfettet i en stekpanna och låt det brynas. Ta upp fisken och låt den rinna av en aning innan den läggs i pannan. Spara marinaden.

4
Stek fisken 2-3 minuter på varje sida. Tillsätt den hackade paprikan och löken, samt kaprisen när någon minut av stektiden återstår. Ta upp fiskbitarna.

5
Häll grädden och den sparade marinaden över grönsakerna i stekpannan. Smaksätt med lite salt om det behövs. Låt såsen koka ihop en aning tills den är något krämig. Lägg ner fisken, strö över dillen och låt alltsammans bli genomvarmt. Servera direkt med potatis, hyvlad färsk gurka och citron.


Kommentar:
Tips 1: Fast och fin färsk torsk kan också användas, om det är svårt att få tag på gös.
Tips 2: Färdig marinad är bekvämt och lättvindigt att använda. Man slipper att köpa flera olika sorters ingredienser, som kanske bara blir stående.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top