Caesarsallad med hummer

Du behöver 3 st huvud romansallad 3 st hummer frysta, tinade Dressing: 1 st vitlöksklyfta pressad 2 st sardeller mosade 1 msk fransk senap 1...


6 portioner

Du behöver

  • 3 st huvud romansallad
  • 3 st hummer frysta, tinade

Dressing:

1 st vitlöksklyfta pressad
2 st sardeller mosade
1 msk fransk senap
1 st ägg kokt 1 minut
0.5 st pressad citron
2 tsk worcestershiresås
1 dl rapsolja
1 dl parmesanost finriven färsk

Servera med:

brödkrutonger rostade
parmesanost riven
svartpeppar nymalen

Gör så här

Riv salladen i stora bitar och fördela på sex vackra tallrikar. Klyv humrarna på längden och pilla ut köttet ur magen och stjärten. Skär det i små bitar. Lossa klorna. Så till dressingen. Vispa samman pressad vitlök, mosade sardeller, senap och 1-minutsägget. Tillsätt citronsaft och worcestershiresås. Häll i oljan under fortsatt vispning. Rör ner parmesanosten. Häll dressingen över salladen och fördela hummerköttet ovanpå. Toppa med parmesanost och nymalen svartpeppar. Lägg en klo på varje tallrik.


Kommentar:
Duka med skaldjursbestick och kniv och gaffel. Har du inga skaldjursbestick bör klorna knäckas och rensas redan i köket.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top