Du behöver

  • 400 g rotselleri
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • Fetatopping

  • 16 st marinerade soltorkade cocktailtomater på burk
  • 1 dl hasselnötskärnor
  • 200 g fetaost
  • 2 msk olivolja
  • oregano
  • svartpeppar nymald
  • Till servering

  • sallad
  • lantbröd

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Skala sellerin och skär den i cirka 2 centimeter tjocka skivor.

 

2

Bryn selleriskivorna i oljan cirka 3 minuter på varje sida. Lägg skivorna på en papprad plåt och baka i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter eller tills de är mjuka, känn med provsticka. Salta.

3

Hacka nötterna. Hacka tomaterna. Smula fetaosten grovt.

4

Toppa selleriskivorna med nötter, tomater och feta. Ringla över olivolja. Peppra och garnera med örtblad. Servera med grönsallad och bröd.


Kommentar:
Ugnsbakad rotselleri är oväntat läckert. Gör toppingen medan rotsellerin blir färdig i ugnen.

Recept // Fler rotsellerirecept