Älgskav med potatismos och majs

Du behöver 1 3/4-2 dl vatten 1 liten finhackad vitlöksklyfta 1/4-1/2 dl klippt gräslök 1 dl gröna ärter (djupfrysta) 1/2 dl potatismospulver salt svartpeppar olja...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 3/4-2 dl vatten
  • 1 liten finhackad vitlöksklyfta
  • 1/4-1/2 dl klippt gräslök
  • 1 dl gröna ärter (djupfrysta)
  • 1/2 dl potatismospulver
  • salt
  • svartpeppar
  • olja eller smör
  • 50-75 g älgskav (ren går också bra)
  • 50-100 g skivade champinjoner (finns djupfrysta) eller ca 5 st färska svampar
  • 1 majskolv, delad i tre delar

Gör så här

1
1. Koka upp vatten, vitlök, gräslök och ärter.

2
2. Rör ner mospulvret.

3
3. Smaka av med salt och peppar.

4
4. Fräs det en aning tinade skavet och champinjonerna.

5
5. Låt majskolven bli varm i samma panna som skavet.

6
6. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Frystider för kött:
På skavet kan man se på förpackningen hur ålderstiget det är. Men har du lyckats knuffa en köttbit längst bak i frysen så räkna med att sista förbrukningsdagen är nådd efter: 8-10 månader för nötkött, 3-6 månader för fläsk, 6-12 månader för lamm, 4-6 månader för inälvsmat, 1-2 månader för charkvaror. Om du inte vet när förpackningen hamnade i kylan? Lukta och smaka på produkten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top