Du behöver
- 1 3/4-2 dl vatten
- 1 liten finhackad vitlöksklyfta
- 1/4-1/2 dl klippt gräslök
- 1 dl gröna ärter (djupfrysta)
- 1/2 dl potatismospulver
- salt
- svartpeppar
- olja eller smör
- 50-75 g älgskav (ren går också bra)
- 50-100 g skivade champinjoner (finns djupfrysta) eller ca 5 st färska svampar
- 1 majskolv, delad i tre delar
Gör så här
1
1. Koka upp vatten, vitlök, gräslök och ärter.
2
2. Rör ner mospulvret.
3
3. Smaka av med salt och peppar.
4
4. Fräs det en aning tinade skavet och champinjonerna.
5
5. Låt majskolven bli varm i samma panna som skavet.
6
6. Smaka av med salt och peppar.
Frystider för kött:
På skavet kan man se på förpackningen hur ålderstiget det är. Men har du lyckats knuffa en köttbit längst bak i frysen så räkna med att sista förbrukningsdagen är nådd efter: 8-10 månader för nötkött, 3-6 månader för fläsk, 6-12 månader för lamm, 4-6 månader för inälvsmat, 1-2 månader för charkvaror. Om du inte vet när förpackningen hamnade i kylan? Lukta och smaka på produkten.