Wokat bogfläsk i hoisinsås

Du behöver 400 g rimmat bogfläsk (utan synligt fett) 2 morötter 1/4 medelstort vitkålshuvud 1 squash 4 salladslökar 2 dl frysta brytbönor 1 msk olivolja...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g rimmat bogfläsk (utan synligt fett)
  • 2 morötter
  • 1/4 medelstort vitkålshuvud
  • 1 squash
  • 4 salladslökar
  • 2 dl frysta brytbönor
  • 1 msk olivolja
  • Sås:
  • 1/2 dl hoisinsås
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 krm sambal oelek eller annan stark pepparsås
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk potatismjöl

Gör så här

1
Strimla köttet och lägg det i en skål. Strimla alla grönsaker och lägg dem i en annan skål. Blanda ingredienserna till såsen i en skål för sig.

2
Hetta upp oljan i woken. Snabbstek köttet och lägg tillbaka det i en skål. Snabbstek grönsakerna, häll i köttet och såsen. Stek vidare några minuter tills allt är hett och såsen tjocknat lite.


Kommentar:
Rätten är hämtad ur LO-ordföranden Bertil Jonssons bok ”Bertil Jonssons kokbok för män” (Utbildningsförlaget Brevskolan).
Fler rätter ur boken hittar du nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top