Vintersallad med nötter och blåbär

Du behöver 1 dl hasselnötter 2 st gemsalladshuvuden (eller romansallad) 0.5 st huvud lollo rosso 1 st bladpersilja litet knippe 1 dl blåbär (finns bland...

Tillagningstid: 10 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 dl hasselnötter
  • 2 st gemsalladshuvuden (eller romansallad)
  • 0.5 st huvud lollo rosso
  • 1 st bladpersilja litet knippe
  • 1 dl blåbär (finns bland annat i hälsokostaffärer)

Till servering

olivolja och balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar från kvarn

Gör så här

1
Grovhacka nötterna och rosta dem i torr, het panna så att de får fin färg.

2
Bryt salladerna i mindre bitar och skölj dem. Torka i salladsslunga eller låt rinna av på en torr, ren kökshandduk. Plocka blad av persilja.

3
Blanda alla salladsingredienser i en skål. Servera med tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top