Vilda paprikor med asiatisk älgfärs

Du behöver 400 g älgfärs (eller valfri annan färs) 3 msk grovhackade cashewnötter 3 vitlöksklyftor, hackade 2 msk finklippt koriander 1 msk riven färsk ingefära...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g älgfärs (eller valfri annan färs)
  • 3 msk grovhackade cashewnötter
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk finklippt koriander
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 färsk, finhackad chilifrukt
  • 2 msk sesamolja
  • japansk soja
  • 4 rejält stora paprikor
  • 4 rågade msk riven ost
  • Tillbehör
  • valfritt kryddgrönt
  • en sallad
  • kokt ris

Gör så här

1
Blanda färsen med nötter, lök, koriander, ingefära, chilifrukt och olja. Bryn alltsammans. Smaka av med soja.

2
Skär lock av paprikorna.

3

4
Ta bort kärnhusen. Låt paprikorna och locken sjuda cirka 5 minuter i lättsaltat vatten. Ta upp och låt dem rinna av innan de fylls med färsen. Strö över ostrivet.

5

6
Ställ de fyllda paprikorna trångt med locken bredvid i en oljad ugnssäker form.

7
Ställ in i 225 graders ugnsvärme. Grädda tills osten fått fin färg. På med locken och servera med alla tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top