Du behöver
- 400 g älgfärs (eller valfri annan färs)
- 3 msk grovhackade cashewnötter
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 2 msk finklippt koriander
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 färsk, finhackad chilifrukt
- 2 msk sesamolja
- japansk soja
- 4 rejält stora paprikor
- 4 rågade msk riven ost
- Tillbehör
- valfritt kryddgrönt
- en sallad
- kokt ris
Gör så här
1
Blanda färsen med nötter, lök, koriander, ingefära, chilifrukt och olja. Bryn alltsammans. Smaka av med soja.
2
Skär lock av paprikorna.
3
4
Ta bort kärnhusen. Låt paprikorna och locken sjuda cirka 5 minuter i lättsaltat vatten. Ta upp och låt dem rinna av innan de fylls med färsen. Strö över ostrivet.
5
6
Ställ de fyllda paprikorna trångt med locken bredvid i en oljad ugnssäker form.
7
Ställ in i 225 graders ugnsvärme. Grädda tills osten fått fin färg. På med locken och servera med alla tillbehören.