RECEPT FRÅN IK

Vegetarisk lasagne med pumpa

Av .

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

    Kesoröra

  • 500 g keso
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • vitlöksklyftor pressade
  • 6 st salladslökar fint skivade
  • 1 st röd chili urkärnad och finhackad
  • 50 g Parmesan fint riven
  • citron det yttersta finrivna skalet
  • 1 st salvia en liten bunt färsk, eller 1 tsk torkad
  • 0.5 msk rosmarin fint hackad, eller 1 tsk torkad
  • 1 krm muskotnöt
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Lasagne

  • 500 g pumpa t ex jättepumpa
  • 450 g squash
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 50 g Parmesan fint riven

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser till kesoröran i en stor skål och använd en potatisstöt eller stor gaffel för att mosa samman dem. Ställ åt sidan. 

2

Skär bort skalet och gröp ur kärnorna ur pumpan. Använd en mandolin eller en osthyvel för att hyvla tunna skivor av köttet. Skiva även squashen tunt, på längden. 

3

Täck botten på en ugnsfast form med kesoröra. Lägg på ett enkelt lager pumpa, sedan squash, lasagneplattor, och kesoröra igen. Fortsätt varva tills formen är full, det översta lagret ska vara kesoröra. Strö över parmesan och täck formen med ugnsfolie. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter, ta sedan av folien och grädda i ytterligare 15–30 minuter eller tills lasagnen är genomlagad; det beror lite på hur djup formen är och hur många lager du har. 

4

Servera gärna med ugnsrostade tomater och en grönsallad. 

5

Tips  Lasagnen är ännu godare dagen efter och funkar utmärkt att frysa. 


Kommentar:
Det här är smart bjudmat som passar utmärkt att förbereda, den blir bara godare om den får stå till sig lite.

Recept