Du behöver
Fransk potatissallad
800 g potatis fast
1 st rödlök
2 msk dill fint hackad
2 msk persilja fint hackad
2 msk kapris
Dressing
1,5 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 dl rapsolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Haricots verts med örtsalt
1 st citron ekologisk, det yttersta finrivna skalet
1 dl finhackade färska örter ex dill, gräslök, körvel och/eller persilja
1 dl havssalt grovt
150 g haricots verts
800 g varmrökt sik eller annan varmrökt fisk
Gör så här
Lägg upp fisken på ett fint fat eller skärbräda.
Skala potatisen och koka den precis klar i lättsaltat vatten. Finhacka rödlöken under tiden och förbered örter och kapris.
Vispa ihop vinäger och senap till dressingen i en skål. Häll i oljan droppvis medan du vispar så att dressingen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
Skiva den varma potatisen och varva den med rödlök och örter i en skål. Slå över dressingen och blanda försiktigt. Låt stå och dra i 30 minuter.
Lägg citronskal, örter och salt i matberedaren och kör tills du får ett fint, grönt salt. Koka bönorna al dente i lättsaltat vatten, låt ånga av och strö över lite av saltet. Servera till fisken och potatissalladen.
Tips Saltet som blir över bör torkas på en bricka i någon dag om du vill spara det, eller i ugnen i 50 grader i cirka 60 minuter. En fin present att ge bort!