Varmrökt sik med potatissallad

Du behöver Fransk potatissallad 800 g potatis fast 1 st rödlök 2 msk dill fint hackad 2 msk persilja fint hackad 2 msk kapris Dressing...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

Fransk potatissallad

800 g potatis fast
1 st rödlök
2 msk dill fint hackad
2 msk persilja fint hackad
2 msk kapris

Dressing

1,5 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 dl rapsolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Haricots verts med örtsalt

1 st citron ekologisk, det yttersta finrivna skalet
1 dl finhackade färska örter ex dill, gräslök, körvel och/eller persilja
1 dl havssalt grovt
150 g haricots verts
800 g varmrökt sik eller annan varmrökt fisk

Gör så här

1

Lägg upp fisken på ett fint fat eller skärbräda.

2

Skala potatisen och koka den precis klar i lättsaltat vatten. Finhacka rödlöken under tiden och förbered örter och kapris. 

3

Vispa ihop vinäger och senap till dressingen i en skål. Häll i oljan droppvis medan du vispar så att dressingen tjocknar. Smaka av med salt och peppar. 

4

Skiva den varma potatisen och varva den med rödlök och örter i en skål. Slå över dressingen och blanda försiktigt. Låt stå och dra i 30 minuter.

5

Lägg citronskal, örter och salt i matberedaren och kör tills du får ett fint, grönt salt. Koka bönorna al dente i lättsaltat vatten, låt ånga av och strö över lite av saltet. Servera till fisken och potatissalladen. 


Kommentar:
Tips Saltet som blir över bör torkas på en bricka i någon dag om du vill spara det, eller i ugnen i 50 grader i cirka 60 minuter. En fin present att ge bort! 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top