Vaniljglass med två såser

Du behöver vaniljglass hallon till garnering mangosås 2 st mango mogna 0.5 dl vatten Hallonsås 250 g hallon färska eller frysta (tinade isf) 1 dl...


6 portioner

Du behöver

  • vaniljglass
  • hallon till garnering
  • mangosås
  • 2 st mango mogna
  • 0.5 dl vatten

Hallonsås

250 g hallon färska eller frysta (tinade isf)
1 dl vatten
2 msk florsocker

Gör så här

1
Skala mangon och skär loss köttet från kärnan och lägg det i en mixer, häll i vatten. Kör till en slät sås. Häll upp i en skål.

2
Skölj ur mixerkannan. Lägg i hallonen, vatten och florsocker. Kör till en slät sås. Passera den genom en trådsil för att få bort kärnorna.

3
Servera de båda kalla såserna till vaniljglass. Om du vill kan du garnera med några färska hallon och lite citronmeliss.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top