Du behöver
- 4 bitar lax á 150g
- salt och grovmalen svartpeppar
Ingefärsdressing
4 msk rapsolja
1,5 st ingefära finriven
1 msk pressad citron
salt och peppar
Gurksallad
1 st gurka
0,5 st röd chili
1 tsk salt
1 msk strösocker
1 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk sesamolja
0,5 dl sesamfrön
Sojastekta grönsaker
2 st morötter
250 g broccoli
2 st pak choi
2 st vitlöksklyftor pressade
150 g sockerärter
rapsolja att steka i
2 msk japansk soja
Gör så här
Sätt ugnen på 100 grader. Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form. Krydda. Sätt i en stektermometer (hela röret) i en bit, täck formen med plastfolie. Ta ut laxen när termometern visar 52 grader, det tar ca 30 minuter.
Ingefärsdressing Blanda samman ingredienserna.
Gurksallad Dela gurkan i decimeterlånga bitar. Hyvla den i tunna skivor på längden, lägg i en bunke. Dela chilin på längden och kärna ur. Skär fruktköttet i små bitar. Tillsätt chili, salt, socker, rapsolja, vinäger och sesamolja. Rosta sesamfröna i en varm stekpanna så att de får färg.
Häll dressingen över den varma laxen, toppa med gurksallad och överst sesamfrön.
Sojastekta grönsaker Skala och skiva moroten tunt. Ansa och skiva broccolin. Skär pak choien i 4 cm långa bitar.
Stek morot, broccoli, pak choi, vitlök och sockerärter i rapsolja, lägg över i en gryta allteftersom. Ringla över soja och smaka av med salt.