Du behöver

  • 600 g fast tofu naturell eller marinerad, som mosas
  • 1 st gul lök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor krossade
  • 1.5 msk timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.75 tsk svartpeppar
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk grönsaksbuljong pulver
  • Till stekning:

  • olja eller vegomargarin
  • Rosa sås:

  • 1 msk margarin vego
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl sojagrädde
  • 2 msk chilisås
  • 0.5 msk soja
  • svartpeppar
  • Råstekt potatis:

    2 portioner

  • 400 g potatis som skalas och skivas
  • 2 st vitlöksklyftor
  • margarin vego
  • salt svartpeppar

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser omsorgsfullt. Forma biffar och stek i några minuter tills de fått fin färg. Servera med rosa sås.
2
Så här gör du såsen:
3
Smält margarinet och vispa ner mjölet. Vispa ner vatten, buljongtärning och grädde. Låt koka någon minut.
4
Smaka av med övriga ingredienser.
5
Så här gör du potatisen:
6
Lägg potatis och vitlök i en långpanna eller ugnssäker form. Lägg på några klickar margarin.
7
Stek potatisen i 250 graders ugnsvärme cirka 30 minuter. Rör om bland potatisskivorna emellanåt under tillagningen. Salta och peppra.

Kommentar:
Det här receptet kommer från Gabriella och Jim Terneborg och deras "Terneborgs lyckliga kokbok" med veganrecept. För fler recept klicka på länkarna.


Recept // Fler grönsakerrecept