Du behöver
- 600 g fast tofu naturell eller marinerad, som mosas
- 1 st gul lök finhackad
- 2 st vitlöksklyftor krossade
- 1.5 msk timjan
- 1 tsk salt
- 0.75 tsk svartpeppar
- 0.75 dl vetemjöl
- 2 msk vatten
- 0.5 tsk grönsaksbuljong pulver
- olja eller vegomargarin
- 1 msk margarin vego
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 2 dl sojagrädde
- 2 msk chilisås
- 0.5 msk soja
- svartpeppar
- 400 g potatis som skalas och skivas
- 2 st vitlöksklyftor
- margarin vego
- salt svartpeppar
Till stekning:
Rosa sås:
Råstekt potatis:
2 portioner
Gör så här
1
Blanda alla ingredienser omsorgsfullt. Forma biffar och stek i några minuter tills de fått fin färg. Servera med rosa sås.
2
Så här gör du såsen:
3
Smält margarinet och vispa ner mjölet. Vispa ner vatten, buljongtärning och grädde. Låt koka någon minut.
4
Smaka av med övriga ingredienser.
5
Så här gör du potatisen:
6
Lägg potatis och vitlök i en långpanna eller ugnssäker form. Lägg på några klickar margarin.
7
Stek potatisen i 250 graders ugnsvärme cirka 30 minuter. Rör om bland potatisskivorna emellanåt under tillagningen. Salta och peppra.
Kommentar:
Det här receptet kommer från Gabriella och Jim Terneborg och deras "Terneborgs lyckliga kokbok" med veganrecept. För fler recept klicka på länkarna.
Det här receptet kommer från Gabriella och Jim Terneborg och deras "Terneborgs lyckliga kokbok" med veganrecept. För fler recept klicka på länkarna.