Läsar-recept

Tekakor med vetekli

Du behöver 100 g margarin eller smör 5 dl mjölk 1 pkt jäst (50 g) 1 tsk salt 1 tsk socker 2 dl vetekli vetemjöl...


15 portioner

Du behöver

  • 100 g margarin eller smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 dl vetekli
  • vetemjöl ca 1,2 liter

Gör så här

1
Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölken. Låt vätskan bli fingervarm, 37 grader.

2
Smula jästen i en degbunke. Tillsätt salt och socker. Rör om så att jästen löser sig. Häll i degspadet, vetekli och vetemjöl.

3
Arbeta degen väl i maskin eller för hand.

4
Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 30 min.

5
Ta upp och kavla ut degen till en ca 1 cm tjock kaka på mjölad arbetsbänk. Ta ut tekakor med ett mått ca 10 cm i diameter. Lägg dem på bakpappersklädd plåt.

6
Nagga och låt jäsa övertäckta ca 30 min.

7
Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 8 min. Låt kallna på galler.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top