Du behöver

  • 100 g margarin eller smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 dl vetekli
  • vetemjöl ca 1,2 liter

Gör så här

1
Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölken. Låt vätskan bli fingervarm, 37 grader.
2
Smula jästen i en degbunke. Tillsätt salt och socker. Rör om så att jästen löser sig. Häll i degspadet, vetekli och vetemjöl.
3
Arbeta degen väl i maskin eller för hand.
4
Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 30 min.
5
Ta upp och kavla ut degen till en ca 1 cm tjock kaka på mjölad arbetsbänk. Ta ut tekakor med ett mått ca 10 cm i diameter. Lägg dem på bakpappersklädd plåt.
6
Nagga och låt jäsa övertäckta ca 30 min.
7
Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 8 min. Låt kallna på galler.

Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Recept // Fler övrigtrecept