Du behöver
- 0.75 dl vatten
- 3 msk ströbröd osötat
- 1 tsk salt
- 3 krm vitpeppar nymalen
- ägg
- 200 g kantareller
- 600 g blandfärs
Gör så här
1
Blanda vatten, ströbröd, salt, vitpeppar och ägg i en skål. Låt svälla drygt 10 minuter. Ansa svampen, dela de stora, och fräs den vackert guldgul. Låt kallna.
2
3
Blanda färsen försiktigt med ströbrödsröran. Tillsätt cirka 1 1/2 dl av den frästa svampen. Forma färsen till 8 lika stora biffar. Låt dem vänta på en plastklädd skärbräda i kylen. Gör morotsstuvningen under tiden.
4
5
Stek färsbiffarna vackert bruna på båda sidor. Lägg dem på ett fat och tillaga dem färdigt i mikrougnen. Cirka 6 minuter på hög effekt (850 kW) brukar räcka, men titta i mitten på en av biffarna om den är genomstekt. Eller efterstek i stekpanna. Ät dem med resterande upphettad svamp och morotsstuvning. Koka eventuellt potatis till.