Du behöver
- 2 st lammstek stora skivor av
- smör eller margarin
- 5 st potatis
- 2.5 msk olja
- salt svartpeppar
- ruccolablad
- 1 dl basilikablad
- 1 dl bladpersilja
- 1.5 msk balsamvinäger
- 0.5 dl olja 1 msk vatten
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 tsk honung
- salt och peppar
Råstekt potatis:
Gudruns gröna sås:
Gör så här
1
Putsa bort fett från lammskivorna om det behövs. Sätt ugnen på 225 grader.
2
Skala och skär potatisen i skivor. Bred ut dem på en oljad (liten) långpanna. Strö över lite salt och peppar. Sätt potatisen i ugnen och stek 25-30 minuter. Ta ut långpannan efter halva tiden och sänk värmen till 200 grader. Vänd potatisskivorna och stek vidare tills de är mjuka och har fått fin färg.
3
Kör alla de gröna bladen med vinäger, olja och vatten till grön sås i matberedare eller mixer. Smaka av med vitlök, honung, salt och peppar.
4
Stek lammskivorna medan potatisen står i ugnen. Bryn dem först till fin, men inte för mörk, färg i matfettet. Efterstek på rätt svag värme tills köttet är genomstekt.
5
Servera köttet med potatisskivor, grön sås och (rucola)sallad med tomatklyftor, svarta oliver och små fetaosttärningar.