Du behöver

  • 2 st lammstek stora skivor av
  • smör eller margarin
  • Råstekt potatis:

  • 5 st potatis
  • 2.5 msk olja
  • salt svartpeppar
  • Gudruns gröna sås:

  • ruccolablad
  • 1 dl basilikablad
  • 1 dl bladpersilja
  • 1.5 msk balsamvinäger
  • 0.5 dl olja 1 msk vatten
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar

Gör så här

1
Putsa bort fett från lammskivorna om det behövs. Sätt ugnen på 225 grader.
2
Skala och skär potatisen i skivor. Bred ut dem på en oljad (liten) långpanna. Strö över lite salt och peppar. Sätt potatisen i ugnen och stek 25-30 minuter. Ta ut långpannan efter halva tiden och sänk värmen till 200 grader. Vänd potatisskivorna och stek vidare tills de är mjuka och har fått fin färg.
3
Kör alla de gröna bladen med vinäger, olja och vatten till grön sås i matberedare eller mixer. Smaka av med vitlök, honung, salt och peppar.
4
Stek lammskivorna medan potatisen står i ugnen. Bryn dem först till fin, men inte för mörk, färg i matfettet. Efterstek på rätt svag värme tills köttet är genomstekt.
5
Servera köttet med potatisskivor, grön sås och (rucola)sallad med tomatklyftor, svarta oliver och små fetaosttärningar.

Recept // Fler lammköttrecept