Du behöver
- 1 st aubergine (ca 250 g)
- 1 tsk salt
- 3 st tomater normalstora
- 1 dl mellangrädde
- 1 dl parmesanost
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk ströbröd
- 4 st lammkotletter eller 4-8 enkla
- 1 msk olivolja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm svartpeppar
- 1 st citron
- myntakvistar
Gör så här
1
Sköj och skiva auberginen. Lägg skivorna på hushållspapper och strö över salt. Låt ligga i 30 min. Saltet drar ur vätska från auberginen. Skölj och skiva tomaterna. Fördela hälften avaubergine- och tomatskivorna i två ugnssäkra portionsformar. Häll över hälften av grädden och parmesanosten. Krydda med salt och peppar. Fördela resten av aubergine- och tomatskivorna i formarna och häll på resten av grädden. Strö över ströbrödet. Tillaga i ugn i 200°C, ca 40 min. Strö över resterande parmesanost när 10 min återstår av tiden.
2
Stek lammkotletterna i olivoljan i en stekpanna, 3-4 min/sida. Krydda med salt och peppar.
3
Servera lammkotletterna till aubergine- och tomatgratängen. En klyfta citron att pressa över köttet samt några myntakvistar är gott till.