Stekt marulk med pepparrotssås

Du behöver 4 st marulksfilé ca 500 g eller 600 g stekbitar av hälleflundra eller havskatt 1 msk vetemjöl + 1 tsk salt + 1...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st marulksfilé ca 500 g eller 600 g stekbitar av hälleflundra eller havskatt
  • 1 msk vetemjöl + 1 tsk salt + 1 krm vitpeppar
  • 2 msk smör

Sås:

4 prt hollandaisesås (pulver, fryst eller hemgjord)
1 msk limesaft eller citronsaft
2 msk pepparrot färskriven

Tillbehör:

1 pkt sparris fryst grön
1 kg mandelpotatis
2 msk gräslök fint skuren
4 st limeklyfta

Gör så här

1
Skölj fiskbitarna och torka av dem med kökspapper. Vänd dem i en blandning av mjöl, salt och peppar. Stek dem på båda sidor i smör i stekpanna på medelvarm platta sedan sås och alla tillbehör är klara för servering. Fiskbitarna är klara att vändas när ytan börjar svettas en aning. Fisken är färdigstekt när den är vit rakt igenom.

2
Tillaga hollandaise enligt anvisning på förpackningen eller gör en sås hemma. Smaka av med lime eller citron. Späd med varmt vatten om såsen tjocknar medan den väntar på servering. Den ska vara nätt och jämnt flytande. Rör ner nästan all pepparrot precis före servering, strö resten av rivet över.

3
Tillaga sparrisen enligt anvisning på förpackningen.

4
Koka mandelpotatis med skalet på, de håller bäst ihop då, men denna potatissort behöver kortare tid än annan potatis. Skala och pressa potatisarna. Strö på gräslök vid serveringen.

5
Varma tallrikar rekommenderas, då håller maten sig varmare längre under måltiden. Lägg sparris, fisk, sås och potatis i skilda partier på tallrikarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top