Stekt makrill med gräslöksfraiche

Du behöver 4 st makrillfilé stora 0.5 dl vetemjöl 1 msk salt 1 tsk citronpeppar 2.5 msk smör 2 dl lätt crème fraiche 0.5 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st makrillfilé stora
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 msk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 2.5 msk smör
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 dl gräslök finskuren
  • 1 krm salt
  • 0.5 st citron rivet skal av
  • sallad
  • 0.5 st huvud isbergssallad
  • 1 st slanggurka

Gör så här

1
1. Skölj filéerna och torka med kökspapper. Mät upp mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Skaka filéerna i blandningen. Stek dem i stekpanna i varmt stekfett på medelvärme på båda sidor tills fiskköttet nästan är genomstekt.

2
2. Rör samman creme fraiche, gräslök, salt och citronskal.

3
3. Gör under tiden salladen; riv isbergssalladen, skala gurkan med osthyvel och hyvla därefter tunna skivor. Vänd dem i en dressing av 1 1/2 matsked olja, 3/4 matsked vitvinsvinäger, 1 tesked salt och 2 matskedar hackad persilja. Servera makrillen med såsen, salladen och kokt färsk­potatis.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 560, Fett 30 g, Kolhydrater 42 g, Fibrer 3 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top