RECEPT FRÅN IK

Snabbinlagd Brantevikssill

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 st förpackning 5-minuterssill
  • Lag

  • 1,5 dl vatten
  • 5 msk ättikssprit
  • 1 dl socker
  • 1,5 msk hel vitpeppar
  • 1,5 msk kryddpeppar
  • 3-4 st lagerblad
  • 1 st rödlök
  • 1 kruka dill
  • 0,5 kruka gräslök

Gör så här

1

Låt sillfiléerna rinna av. Skär dem i ca 1 1/2 cm breda bitar.

2

Lag Mät upp vatten, ättika och socker i en kastrull, koka upp. Sjud under omrörning tills sockret löser sig. Låt lagen kallna. 

3

Stöt vit- och kryddpeppar i en mortel. Krossa lagerbladen grovt. Lägg peppar och lagerblad i en burk.

4

Skala och finhacka rödlöken. Hacka dill och gräslök. Blanda dill och lök med sillen, lägg ner  i burken. Häll på lagen, förslut.

5

Ställ  kallt ca 2 timmar eller över natten. 


Recept