RECEPT FRÅN

Snabbinlagd Brantevikssill
Av Lena Söderström. Foto: Eva Hildén Smith
Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Du behöver
- 2 st förpackning 5-minuterssill
- 1,5 dl vatten
- 5 msk ättikssprit
- 1 dl socker
- 1,5 msk hel vitpeppar
- 1,5 msk kryddpeppar
- 3-4 st lagerblad
- 1 st rödlök
- 1 kruka dill
- 0,5 kruka gräslök
Lag
Gör så här
1
Låt sillfiléerna rinna av. Skär dem i ca 1 1/2 cm breda bitar.
2
Lag Mät upp vatten, ättika och socker i en kastrull, koka upp. Sjud under omrörning tills sockret löser sig. Låt lagen kallna.
3
Stöt vit- och kryddpeppar i en mortel. Krossa lagerbladen grovt. Lägg peppar och lagerblad i en burk.
4
Skala och finhacka rödlöken. Hacka dill och gräslök. Blanda dill och lök med sillen, lägg ner i burken. Häll på lagen, förslut.
5
Ställ kallt ca 2 timmar eller över natten.