Du behöver
- 2 st förpackning 5-minuterssill
Lag
1,5 dl vatten
5 msk ättikssprit
1 dl socker
1,5 msk hel vitpeppar
1,5 msk kryddpeppar
3-4 st lagerblad
1 st rödlök
1 kruka dill
0,5 kruka gräslök
Gör så här
Låt sillfiléerna rinna av. Skär dem i ca 1 1/2 cm breda bitar.
Lag Mät upp vatten, ättika och socker i en kastrull, koka upp. Sjud under omrörning tills sockret löser sig. Låt lagen kallna.
Stöt vit- och kryddpeppar i en mortel. Krossa lagerbladen grovt. Lägg peppar och lagerblad i en burk.
Skala och finhacka rödlöken. Hacka dill och gräslök. Blanda dill och lök med sillen, lägg ner i burken. Häll på lagen, förslut.
Ställ kallt ca 2 timmar eller över natten.