Du behöver
- 2 st lime finrivet skal av det yttersta gröna + saft av 1 lime
- 250 g smör
- 6 st ägg
- 7 dl strösocker
- 7 dl vetemjöl
- 4 dl bär färska eller frysta
- florsocker
- fina blad
Garnering
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en långpanna. Finriv limeskalet och pressa ut saften ur den ena limen. Smält smöret i en kastrull. Rör under tiden ihop ägg och socker i en bunke i någon minut. Tillsätt smör, mjöl, skal och saft av lime och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och fördela bären ovanpå. Baka mitt i ugnen ca 20 minuter.
2
Prova med sticka att kakan känns precis klar eller lite kladdig i mitten. Täck eventuellt med folie mot slutet. Låt svalna och pudra med florsocker. Garnera om du vill med lite fina blad. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Kommentar:
Receptet är från boken "Svenska kakor och desserter" (Max Ström).
Receptet är från boken "Svenska kakor och desserter" (Max Ström).