Du behöver
- 2 st lime finrivet skal av det yttersta gröna + saft av 1 lime
- 250 g smör
- 6 st ägg
- 7 dl strösocker
- 7 dl vetemjöl
- 4 dl bär färska eller frysta
Garnering
florsocker
fina blad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en långpanna. Finriv limeskalet och pressa ut saften ur den ena limen. Smält smöret i en kastrull. Rör under tiden ihop ägg och socker i en bunke i någon minut. Tillsätt smör, mjöl, skal och saft av lime och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och fördela bären ovanpå. Baka mitt i ugnen ca 20 minuter.
2
Prova med sticka att kakan känns precis klar eller lite kladdig i mitten. Täck eventuellt med folie mot slutet. Låt svalna och pudra med florsocker. Garnera om du vill med lite fina blad. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Receptet är från boken ”Svenska kakor och desserter” (Max Ström).