Sillgratäng på koshervis

Du behöver 4 filéer saltsill 2 gula lökar 4 skivor vitt bröd, tärnat 1 skalat äpple 1/2 dl creme fraiche eller smetana 20 g smör...


4 portioner

Du behöver

  • 4 filéer saltsill
  • 2 gula lökar
  • 4 skivor vitt bröd, tärnat
  • 1 skalat äpple
  • 1/2 dl creme fraiche
  • eller smetana
  • 20 g smör
  • 1 dl ströbröd

Gör så här

1
Sillen ska ligga och dra i vatten i cirka 12 timmar. Byt vatten åtminstone en gång. Skiva löken och fräs i smör tills den blir gyllenbrun. Skär sillen i mindre bitar och tillsätt den.

2

3
Tillsätt sedan vitt bröd i små bitar, rivet äpple, creme fraiche eller smetana. Blanda samman och stek en liten stund till. Smöra en ugnsfast form.

4

5
Lägg i sillblandningen. Strö över små, små bitar smör och allt ströbröd. Låt stå i ugn i 20–25 minuter på 175 grader.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top