Saltkolapannacotta med lakritsskärvor

Med karamelliserad mjölk och salt får pannacottan en underbar smak av kola. Laktritsskärvorna blir pricken över i.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • 1 st karamelliserad mjölk burk, 400 g
  • 0,5 krm salt
  • 1 pkt frysta hallon 225 g
  • 3 st lakritsgodis Kick (á 19g)
  • 6 st italienska mandelskorpor (biscotti)
  • färska hallon kan uteslutas

Gör så här

1

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden och ta av den från värmen. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den heta grädden. Tillsätt den karamelliserade mjölken och vispa tills den löst sig. Sila blandningen och häll sedan upp den i fina glas eller formar. Kyl. 

2

Koka hallonen i några minuter och passera sedan genom finmaskig sil. Kyl. Häll hallon­såsen över pannacottorna när de stelnat helt. 

3

Sätt ugnen på 175 grader. Klipp Kickbitarna i två delar vardera. Lägg de sex bitarna på bakpappersklädd plåt och grädda i ugnen i 8 minuter ­eller tills de smält helt. Ta ut och låt svalna tills de är knap­riga. Bryt i stora skärvor. 

4

Hacka mandelskorporna grovt och strö över hallon­såsen. Sätt i några lakritsskärvor. Garnera eventuellt med färska hallon. 


Kommentar:
Så här kan du förbereda: 1. Gör pannacottan 1–2 dagar
i förväg. Förvara övertäckt i kyl. 2. Passera hallonen dagen innan, förvara i burk i kylen. 3. Gör lakritsskärvorna dagen innan, förvara torrt. 4. Grovhacka mandelskorporna dagen innan, förvara torrt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top