RECEPT FRÅN IK

Rucolasoppa med rotsaker

Av . Foto: Ulrika Pousette

Okänd
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 1 st stor gul lök
  • 300 g palsternacka
  • 600 g potatis
  • 120 g rucola
  • 3 msk rapsolja
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1.25 l kokande vatten
  • salt och peppar
  • Till servering och garnering

  • 2 tsk god jungfruolja
  • flingsalt
  • gott bröd

Gör så här

1

Skala och hacka löken. Skala och skiva palsternackan och potatisen. Hacka rucolan.

2

Fräs lök och palsternacka i oljan, i en kastrull eller gryta, utan att de tar färg, cirka 3 minuter. Smula ner buljongtärningarna och fräs cirka 1/2 minut. Lägg i potatisen, tillsätt cirka 7 dl av vattnet, så att det täcker grönsakerna och koka tills grönsakerna är helt mjuka, cirka 20 minuter.

3

Ta soppan från värmen och mixa med stavmixer direkt i kastrullen/grytan. Tillsätt rucolan och mixa ihop. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens. Koka upp soppan under omrörning och sjud cirka 1 minut. Smaka av med salt och peppar.

4

Fördela soppan i serveringsskålar. Droppa över lite jungfruolja. Strö över smulat flingsalt. Peppra. Servera med gott bröd.


Kommentar:
Rucolan ger soppan pepprig smak och fin grön färg.

Recept