Rökta räkor med citron, örter och yoghurtaioli

Du behöver 400 g räkor frysta aioli 1 st äggula 1 dl rapsolja varmpressad 2 msk grekisk yoghurt eller turkisk yoghurt 1 tsk citronsaft salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g räkor frysta
  • aioli
  • 1 st äggula
  • 1 dl rapsolja varmpressad
  • 2 msk grekisk yoghurt eller turkisk yoghurt
  • 1 tsk citronsaft
  • salt och peppar

Tillbehör

1 st citron i klyftor
4 st dillkvistar
0.5 st smörgåskrasse ask

Gör så här

1
Räkor Fyll röklådan med rökspån, gärna av al. Tänd på brännaren som står under, enligt instruktionerna. Elda på rökspånen som ligger i själva röklådan.

2
När de är halvt brända, kväv elden med locket. Dra tillbaka locket och lägg ned räkorna, som du lagt på aluminiumfolie. På med locket igen och låt det stå i cirka 15–20 minuter.

3
Ta röklådan åt sidan och låt räkorna bli helt tinade. Anledningen till att man använder frysta räkor är för att de inte ska bli “överkokta”, eftersom de ju redan är färdigkokta.

4
Aioli Vispa ihop äggula och citronsaft. Tillsätt oljan droppvis tills en emulsion bildas, sedan lite snabbare efter ett tag. Vänd ner yoghurten försiktigt. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

5
Servera räkorna med aiolin och citronklyftorna.

6
Garnera med smörgåskrassen och dillen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top