Du behöver

  • 4 dl vatten
  • 2 dl grötris rundkornigt
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk

Gör så här

1
Blanda vatten, ris och salt i en rymlig, mikrosäker form. Täck formen med ett plastlock avsett för mikrougn. Koka upp på hög effekt (750 W), mikra i 5 minuter.
2
Fortsätt att mikra på 360 W i 5 minuter. Rör i mjölken. Mikra under locket först i 5 minuter på 750 W, därefter på 360 W i 35 minuter. Rör i mera mjölk mot slutet av mikringstiden om gröten verkar tjock.
3
Kanel, farinsocker och den obligatoriska mandeln hör till. Men den ska vara skållad så att det inte går att fuska, vare sig man vill "bli gift" eller inte!

Kommentar:
Detta recept är anpassat för mikrovågsugn. För fler mikrorecept klicka på länkarna!


Recept // Fler ris & grynrecept