Rieska med löjrom

Du behöver 1 st tunnbrödskaka löjrom ca 50 g 1/2-1 dl crème fraîche 1 st citronklyfta 1 st cocktailtomat liten 2.5 msk rödlök finhackad dillkvistar...


1 portion

Du behöver

  • 1 st tunnbrödskaka
  • löjrom ca 50 g
  • 1/2-1 dl crème fraîche
  • 1 st citronklyfta
  • 1 st cocktailtomat liten
  • 2.5 msk rödlök finhackad
  • dillkvistar

Gör så här

1
Med hjälp av två skedar kan löjrom och crème fraîche lätt formas till ägg om både rom och crème fraîche får stå i frysen 1/2-1 timme före servering.

2
Skär tomaterna i flikar så att de liknar små tulpaner. Fördela samtliga ingredienser på var och en av tunnbrödskakorna och servera direkt.


Kommentar:
Ett recept från Jari Annanperä på hotellanläggningen på Dundret i Gällivare.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top