Räkor i tomatsås med färsk pasta

Du behöver 1 kg räkor färska med skal plommontomater 3 st vitlök klyftor 1 st röd chili (kolla styrkan) 2 msk olivolja 1 msk tomatpuré...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg räkor färska med skal
  • plommontomater
  • 3 st vitlök klyftor
  • 1 st röd chili (kolla styrkan)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt vin
  • 50 g smör
  • salt nymalen svartpeppar
  • socker ev lite
  • 4 prt färsk fettuccine
  • 1 kruka basilika de plockade bladen
  • 70 g rucola

Gör så här

1
Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten till pastan.

2
Skala räkorna. Skålla, skala och tärna tomaterna.

3
Hacka vitlök och chili fint, fräs i het olivolja i en stor panna utan att det tar färg. Häll i de hackade tomaterna och tomatpurén. Koka tills en del av vätskan kokat bort. Tillsätt vinet och fortsätt koka ihop till bra konsistens, cirka 10 minuter. Rör ner smöret och smaka av med salt, nymalen svartpeppar och eventuellt en nypa socker.

4
Koka pastan precis klar.

5
Vänd ner räkor, basilika och rucola i tomatsåsen och blanda sedan i den nykokta pastan. Lägg upp på tallrikar och servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top