Räkceviche med avokado

Du behöver 500 g räkor med skal 1 st selleristjälk finhackad vitlöksklyfta finhackad 2-3 st limefrukter, saften röd chili finhackad salt och vitpeppar 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 1 st selleristjälk finhackad
  • vitlöksklyfta finhackad
  • 2-3 st limefrukter, saften
  • röd chili finhackad
  • salt och vitpeppar
  • 1 st avokado
  • 1 st mango
  • 1 st rödlök
  • 0.5 kruka koriander

Gör så här

1

Skala räkorna. Lägg i en skål tillsammans med finhackad selleri och vitlök. Pressa över lime och tillsätt finhackad chili. Smaka av med salt och peppar.

2

Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i mindre bitar. Skär loss mangon från kärnan, skär bort skalet och skär fruktköttet i mindre bitar. 

 

3

Blanda ner avokado och mango i skålen med räkor och lägg upp i portionsskålar. Toppa med tunt skivad rödlök och finhackad koriander. Servera genast.


Kommentar:
Ceviche är ursprungligen en peruansk rätt som ofta görs med pinfärsk rå kolja eller lax. Här en variant med räkor och avokado.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top