Rabarberpaj med nötigt täcke

Du behöver 800 g rabarber 0.5 msk potatismjöl 1 dl strösocker Deg 3.5 dl vetemjöl 1.5 dl strösocker 0.75 dl farinsocker 150 g smör 2...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g rabarber
  • 0.5 msk potatismjöl
  • 1 dl strösocker

Deg

3.5 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
0.75 dl farinsocker
150 g smör
2 dl finhackade nötter blanda efter önskemål
vaniljglass till servering
florsocker till dekoration

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och ansa rabarbern och skiva den med vass kniv. Låt skalet sitta kvar för där sitter det mesta av den röda fina färgen.

2

Blanda potatismjöl och socker och vänd ihop med rabarbern. Lägg i en pajform.

3

Gör degen genom att mixa mjöl, socker, farinsocker och smör. Arbeta ihop till en deg med händerna. Hacka nötter och mandel grovt och knåda in nötterna i degen. 

4

Kavla eller smula ut degen till ett täcke över rabarbern. 

5

Grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter tills rabarbern mjuknat helt och degen fått fin färg. Servera pajen ljummen med vaniljglass. Sikta eventuellt lite florsocker på pajen vid servering.


Kommentar:
Rabarberpaj smakar sommar! I pajdegen hittar du både
nötter och mandel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top