Du behöver
- 800 g rabarber
- 0.5 msk potatismjöl
- 1 dl strösocker
Deg
3.5 dl vetemjöl
1.5 dl strösocker
0.75 dl farinsocker
150 g smör
2 dl finhackade nötter blanda efter önskemål
vaniljglass till servering
florsocker till dekoration
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och ansa rabarbern och skiva den med vass kniv. Låt skalet sitta kvar för där sitter det mesta av den röda fina färgen.
Blanda potatismjöl och socker och vänd ihop med rabarbern. Lägg i en pajform.
Gör degen genom att mixa mjöl, socker, farinsocker och smör. Arbeta ihop till en deg med händerna. Hacka nötter och mandel grovt och knåda in nötterna i degen.
Kavla eller smula ut degen till ett täcke över rabarbern.
Grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter tills rabarbern mjuknat helt och degen fått fin färg. Servera pajen ljummen med vaniljglass. Sikta eventuellt lite florsocker på pajen vid servering.
Rabarberpaj smakar sommar! I pajdegen hittar du både
nötter och mandel.