Läsar-recept

Rabarberchutney med chili

Du behöver 500 g rabarber 2 st rödlök 3 msk ättikssprit (12%) 0.75 dl vatten 5 dl strösocker 1 tsk ingefära eller 1 msk riven...

Tillagningstid: 60 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 500 g rabarber
  • 2 st rödlök
  • 3 msk ättikssprit (12%)
  • 0.75 dl vatten
  • 5 dl strösocker
  • 1 tsk ingefära eller 1 msk riven färsk
  • 1.5 msk currypulver
  • 2 tsk salt
  • 2 st röda chilifrukter finhackade
  • 6 st aprikoser torkade, finhackade

Gör så här

1
Skölj rabarbern och skär i encentimeters bitar. Skala och finhacka löken. Lägg rabarber och lök i en kastrull och tillsätt

2
ättika och vatten. Koka i 10 minuter.

3
Rör i resten av ingredienserna och låt puttra i 30–40 minuter.

4
Rör om då och då.

5
Ös upp i rena burkar. Sätt på lock. Låt svalna och förvara sedan kallt. Håller några veckor i kylskåp.


Kommentar:
Den här superenkla och goda chutneyn kan användas för att ge syrligt sting till det mesta. Testa till exempel att bre den på en laxsida som sedan ugns-bakas eller doppa grillade räkor i den. Perfekt gå-bort-present för sommarfesten.
Malin Ottosson, Icakurirens matredaktion

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top