RECEPT FRÅN IK

Rabarberchutney med chili

Tillagningstid: 60 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 500 g rabarber
  • 2 st rödlök
  • 3 msk ättikssprit (12%)
  • 0.75 dl vatten
  • 5 dl strösocker
  • 1 tsk ingefära eller 1 msk riven färsk
  • 1.5 msk currypulver
  • 2 tsk salt
  • 2 st röda chilifrukter finhackade
  • 6 st aprikoser torkade, finhackade

Gör så här

1
Skölj rabarbern och skär i encentimeters bitar. Skala och finhacka löken. Lägg rabarber och lök i en kastrull och tillsätt
2
ättika och vatten. Koka i 10 minuter.
3
Rör i resten av ingredienserna och låt puttra i 30–40 minuter.
4
Rör om då och då.
5
Ös upp i rena burkar. Sätt på lock. Låt svalna och förvara sedan kallt. Håller några veckor i kylskåp.

Kommentar:
Den här superenkla och goda chutneyn kan användas för att ge syrligt sting till det mesta. Testa till exempel att bre den på en laxsida som sedan ugns-bakas eller doppa grillade räkor i den. Perfekt gå-bort-present för sommarfesten. Malin Ottosson, Icakurirens matredaktion

Recept // Fler grönsakerrecept