Quinoaplättar med päronsalsa

Du behöver 0.75 dl quinoa 3 st ägg 4 dl mjölk 1 3/4 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 2 msk smör flytande, och rapsolja salsa...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.75 dl quinoa
  • 3 st ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk smör flytande, och rapsolja
  • salsa
  • 2 st päron
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 msk saft av färskriven ingefära

Gör så här

1
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Fluffa upp med en gaffel.

2
Vispa samman ägg, mjölk, mjöl och salt till en plättsmet. Blanda ner quinoan. Grädda plättar i aningen smör i en plättpanna.

3
Skala och tärna päronen smått. Sjud knappt mjuka i en lag av citronsaft, 1/2 dl vatten, socker och ingefära.

4
Servera plättarna med salsan och en klick yoghurt. Garnera med myntablad och aningen krossad rosépeppar.


Kommentar:
Recepten är en läsarfavorit av Kerstin Dahlin.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top