Du behöver
- 0.75 dl quinoa
- 3 st ägg
- 4 dl mjölk
- 1 3/4 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 2 msk smör flytande, och rapsolja
- salsa
- 2 st päron
- 1 msk pressad citronsaft
- 0.5 dl strösocker
- 0.5 msk saft av färskriven ingefära
Gör så här
1
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Fluffa upp med en gaffel.
2
Vispa samman ägg, mjölk, mjöl och salt till en plättsmet. Blanda ner quinoan. Grädda plättar i aningen smör i en plättpanna.
3
Skala och tärna päronen smått. Sjud knappt mjuka i en lag av citronsaft, 1/2 dl vatten, socker och ingefära.
4
Servera plättarna med salsan och en klick yoghurt. Garnera med myntablad och aningen krossad rosépeppar.
Recepten är en läsarfavorit av Kerstin Dahlin.