Du behöver
- 300 g koljafilé eller torskfilé
- 200 g laxfilé
- 0.5 tsk salt
- citronskal några tunna strimlor
- 1 st ägg 3 äggvitor
- vitpeppar
- 0.5 krm kajennpeppar
- 3 dl vispgrädde kall
- räkskal vatten och ev
Sås:
1 kg räkor med skal
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl räkbuljong från kokningen
1 dl vitt vin
1 krm salt
kajennpeppar
1 st äggula + 1 dl matlagningsgrädde
Quenelle är franska och betyder på svenska bulle gjord av fisk eller kött. Servera pressad potatis och kokt purjolök till.
Att dricka till:
Ett vitt vin från Sydafrika kan passa bra till denna festliga rätt.
Something Else (2002) eller KVW Ch?ne (2013). Båda kostar 54 kronor.
Eller bjud på mineral- eller isvatten med citronskivor i glasen.