Penne all’amatriciana

Du behöver 1 pkt bacontärningar eller 1 förpackning baconskivor som tärnas 3 msk olivolja 1 st gul lök hackad 1.5 krm kajennpeppar 1 st burk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 pkt bacontärningar eller 1 förpackning baconskivor som tärnas
  • 3 msk olivolja
  • 1 st gul lök hackad
  • 1.5 krm kajennpeppar
  • 1 st burk hela tomater
  • 1.5 tsk strösocker
  • 450 g penne (en typ av pasta)

Tillbehör:

4 msk riven parmesanost

Gör så här

1
Fräs bacontärningarna i en aning av oljan.

2
Tillsätt löken och 1 1/2 matsked av oljan. Fräs löken utan att den tar färg.

3
Rör ner kajennpeppar, tomaterna och sockret. Låt koka 10-15 minuter.

4
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och blanda sedan pastan med resten av oljan.

5
Blanda sås och pasta. Hetta upp och servera med parmesan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top