Peach Melbapajer med vaniljsås

Du behöver smör till formen 4 st persikor eller nektariner, ätmogna 3 dl smulmix (se recept intill) 100 g kallt smör Hallonsås 1 l färska...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • smör till formen
  • 4 st persikor eller nektariner, ätmogna
  • 3 dl smulmix (se recept intill)
  • 100 g kallt smör

Hallonsås

1 l färska hallon
florsocker lite grann

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj fyra portionsformar med smör. Skär tre ätmogna persikor i klyftor och fördela i formarna.

2
Nyp ihop smulmix med smör och fördela på frukten. Grädda i 15–20 minuter tills de har fått fin färg.

3
Mixa under tiden hallonen med till exempel en stavmixer. Söta med lite florsocker om de är sura, men inte för mycket, friskheten ska vara kvar!

4
Servera pajen med hallonsåsen och vaniljsås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top