Läsar-recept

Pasta- och squashgratäng

Du behöver 300 g pasta, gärna tagliatelle 1 liten squash (ca 30 skivor) 450 g köttfärs 1/2 vitlöksklyfta 1 tärning grönsaksbuljong 1 burk passerade (eller...


4 portioner

Du behöver

  • 300 g pasta, gärna tagliatelle
  • 1 liten squash (ca 30 skivor)
  • 450 g köttfärs
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 burk passerade (eller krossade) tomater
  • basilika
  • svartpeppar, salt och socker
  • 1/2-1 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 påse riven ost

Gör så här

1
Koka pastan.

2
Skär squashen i skivor och stek dem lätt ljusbruna i en stekpanna. Plocka ur skivorna, lägg i köttfärsen och fräs upp den. Lägg i vitlök, buljongtärning, tomater och kryddor och koka ihop det med köttfärsen.

3
Lägg den kokta pastan i en ugnsform. Lägg squashskivorna ovanpå, och häll sedan köttfärssåsen över.

4
Häll över grädden och strö över osten.

5
Grädda i 225 grader i 5-8 minuter.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top