Du behöver
- 300 g pasta, gärna tagliatelle
- 1 liten squash (ca 30 skivor)
- 450 g köttfärs
- 1/2 vitlöksklyfta
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1 burk passerade (eller krossade) tomater
- basilika
- svartpeppar, salt och socker
- 1/2-1 dl matlagningsgrädde
- 1/2 påse riven ost
Gör så här
1
Koka pastan.
2
Skär squashen i skivor och stek dem lätt ljusbruna i en stekpanna. Plocka ur skivorna, lägg i köttfärsen och fräs upp den. Lägg i vitlök, buljongtärning, tomater och kryddor och koka ihop det med köttfärsen.
3
Lägg den kokta pastan i en ugnsform. Lägg squashskivorna ovanpå, och häll sedan köttfärssåsen över.
4
Häll över grädden och strö över osten.
5
Grädda i 225 grader i 5-8 minuter.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.