RECEPT FRÅN IK

Nudelsoppa med misobullar

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

    Vegobullar

  • 400 g formbar vegofärs
  • 1.5 msk ljus misopasta eller 2 msk japansk soja
  • 1 st schalottenlök
  • 0.5 dl panko asiatiskt ströbröd
  • 0,5-0,75 dl vatten
  • Nudelsoppa

  • 1.2 l vatten
  • 2 tärning umamibuljong eller grönsaksbuljong
  • 1.5 tsk sesamolja
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 250 g äggnudlar
  • 2 dl fryst majs
  • 65 g färsk babyspenat
  • 25 g rostade osaltade jordnötter

Gör så här

1

Vegobullar: Blanda färsen med misopasta, skalad grovriven schalottenlök och panko. Tillsätt så pass mycket vatten att det blir en smidig smet.

2

Forma med blöta händer små bollar av färsen. Lägg dem efter hand på en sköljd skärbräda.

3

Nudelsoppa: Koka upp vatten och buljongtärningar i en stor kastrull. Tillsätt sesamolja och chiliflakes. Lägg ner bullarna och koka dem i 5 minuter.

4

Koka under tiden nudlarna i saltat vatten i en annan kastrull. Häll av i durkslag och fördela nudlarna i fyra skålar.

5

Fördela majs och spenat över nudlarna och skeda sedan het buljong och bullar över ­nudlarna.

6

Strö över hackade jordnötter och servera.

7

Tips : Umamibuljong finns i Kung Markattas sortiment.


Kommentar:
Det blir allt lättare att äta vegetariskt. Med formbar sojafärs fixar du lätt bullar, biffar och kebab!

Recept