Du behöver
- 2 burkar (à 400 g) krossade tomater
- 5-6 dl vatten
- 3 köttbuljongtärningar
- 3 potatisar
- 2 gula lökar
- 3-4 vitlöksklyftor
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 1-2 msk olivolja
- 2 ölkorvar
- 1-2 piripiri
- paprikapulver
- salt, peppar och en gnutta socker
Gör så här
1
Koka upp tomatkross, vatten och buljongtärningar i en gryta, stor nog för soppkok. Skala och riv potatisen på grova sidan på rivjärnet och lägg ner i grytan.Skala och hacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna paprikan.
2
Fräs de båda löksorterna och paprikan i olivolja i en stekpanna. Lägg över fräset i grytan. Skär korvarna i skrivor och stek dem hastigt utan extra matfett i stekpannan. Lägg dem i soppan utan att ta med fettet. Smula i piripirin. Koka soppan under lock 15-20 min. Smaka av med lite paprikapulver, salt, peppar och en gnutta socker. Servera med bröd och ost och gärna en liten klick crème fraiche.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.