Läsar-recept

Mustig ölkorvssoppa

Du behöver 2 burkar (à 400 g) krossade tomater 5-6 dl vatten 3 köttbuljongtärningar 3 potatisar 2 gula lökar 3-4 vitlöksklyftor 1 gul paprika 1...


4 portioner

Du behöver

  • 2 burkar (à 400 g) krossade tomater
  • 5-6 dl vatten
  • 3 köttbuljongtärningar
  • 3 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1-2 msk olivolja
  • 2 ölkorvar
  • 1-2 piripiri
  • paprikapulver
  • salt, peppar och en gnutta socker

Gör så här

1
Koka upp tomatkross, vatten och buljongtärningar i en gryta, stor nog för soppkok. Skala och riv potatisen på grova sidan på rivjärnet och lägg ner i grytan.Skala och hacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och tärna paprikan.

2
Fräs de båda löksorterna och paprikan i olivolja i en stekpanna. Lägg över fräset i grytan. Skär korvarna i skrivor och stek dem hastigt utan extra matfett i stekpannan. Lägg dem i soppan utan att ta med fettet. Smula i piripirin. Koka soppan under lock 15-20 min. Smaka av med lite paprikapulver, salt, peppar och en gnutta socker. Servera med bröd och ost och gärna en liten klick crème fraiche.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top