Musslor med saffran, vitlök och vin

Du behöver 4 st schalottenlökar hackade 3 st vitlöksklyftor hackade olivolja 0.5 g saffran 225 g chorizokorv (kryddig korv med lite torr konsistens) 4 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st schalottenlökar hackade
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 225 g chorizokorv (kryddig korv med lite torr konsistens)
  • 4 dl vitt vin torrt
  • 2 kg musslor med skal
  • 4 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • bladpersilja grovt hackad

Gör så här

1
Fräs löksorterna i oljan. Tillsätt saffran och korv. Häll på vinet, hetta upp och lägg ner musslorna. Lägg på lock och låt sjuda 5 minuter.

2
Häll musslorna genom durkslag. Ta bort dem som inte öppnat sig. Häll spadet i en kastrull och tillsätt grädden. Låt koka ihop 3–5 minuter.

3
Smaka av med salt och peppar. Blanda musslor och spad. Strö över persilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top