Mozzarella in carozza med basilika

Du behöver 1 ägg 1/2 msk mjölk 1/2 dl vetemjöl salt, nymalen svartpeppar 8 skivor ljust formbröd 1 mozzarellaost à 125 g 1 kruka basilika,...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 ägg
  • 1/2 msk mjölk
  • 1/2 dl vetemjöl
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 8 skivor ljust formbröd
  • 1 mozzarellaost à 125 g
  • 1 kruka basilika, bladen, strimlade
  • olivolja till stekning, flingsalt

Gör så här

1
Vispa ihop ägg och mjölk i en tallrik. Häll mjölet i en annan tallrik, salta och peppra. Skär osten i fyra skivor, ta ut rundlar (7–8 centimeter i diameter) ur brödet med en kakform eller ett glas.

2
Lägg ihop bröden med ost, basilika och salt och peppar emellan. Pressa ihop dem något. Vänd dem i mjölet och sedan i äggvispet. Stek i het olivolja, tills de är gyllene och osten har smält. Pressa ihop dem lite med stekspaden. Låt bröden mellanlanda på hushållspapper, skär dem i kvartar, strö över basilika och flingsalt och servera genast.


Kommentar:
Kyld 7870 Prosecco Pizzolato, Italien, 79 kr, eller kall äppelmust med lite ciderläsk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top