Du behöver
- 1 ägg
- 1/2 msk mjölk
- 1/2 dl vetemjöl
- salt, nymalen svartpeppar
- 8 skivor ljust formbröd
- 1 mozzarellaost à 125 g
- 1 kruka basilika, bladen, strimlade
- olivolja till stekning, flingsalt
Gör så här
1
Vispa ihop ägg och mjölk i en tallrik. Häll mjölet i en annan tallrik, salta och peppra. Skär osten i fyra skivor, ta ut rundlar (7–8 centimeter i diameter) ur brödet med en kakform eller ett glas.
2
Lägg ihop bröden med ost, basilika och salt och peppar emellan. Pressa ihop dem något. Vänd dem i mjölet och sedan i äggvispet. Stek i het olivolja, tills de är gyllene och osten har smält. Pressa ihop dem lite med stekspaden. Låt bröden mellanlanda på hushållspapper, skär dem i kvartar, strö över basilika och flingsalt och servera genast.
Kyld 7870 Prosecco Pizzolato, Italien, 79 kr, eller kall äppelmust med lite ciderläsk.