Du behöver

  • 3 st äggulor
  • 0.5 dl muscovadosocker (mörkt)
  • 150 g mörk choklad 70 %
  • 2 dl bryggkaffe
  • 1.5 dl vispgrädde iskall
  • jordnötter att garnera med

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Smält chokladen i kaffet i kastrull, dra från värmen och vispa i äggpöset.
2
Sätt kastrullen på medelvarm platta igen. Värm varsamt, under halvsnabb vispning, tills krämen tjocknar. Kyl.
3
Häll chokladkräm och grädde i glassmaskinen, starta och låt glassen stelna.
4
Tips! Ersätt hälften av sockret med (mörk) sirap för smidigare konsistens. Byt gärna ren choklad mot smaksatt, till exempel med apelsin.

Kommentar:
Receptet ger 4-6 portioner.


Recept // Fler ägg & mejerirecept