Marinerade clementiner med mandelgrädde

Du behöver 4 dl vatten 2 dl strösocker 2 st kanelstänger 6 st kryddnejlikor 9 st clementin 2 dl vispgrädde 100 g mandelmassa riven Gör...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 4 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 2 st kanelstänger
  • 6 st kryddnejlikor
  • 9 st clementin
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g mandelmassa riven

Gör så här

Koka upp vatten, socker och kryddor, koka ihop sakta i 10 minuter. Skala och klyfta clementinerna, lägg i en skål. Slå den heta lagen över. Låt dra mellan en och två timmar. Vispa grädden och blanda i mandelmassan. Servera till de marinerade clementinerna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top