Marängskålar med bärgrädde

Du behöver Maräng: 2 st äggvitor 1.5 dl strösocker 0.5 tsk bakpulver 0.5 krm salt Bärgrädde: 3 dl vispgrädde 2 dl bär mosade 2 msk...


8 portioner

Du behöver

Maräng:

2 st äggvitor
1.5 dl strösocker
0.5 tsk bakpulver
0.5 krm salt

Bärgrädde:

3 dl vispgrädde
2 dl bär mosade
2 msk likör
1 st äggula

Garnering:

citronmeliss och bär

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i socker, bakpulver och salt. Smörj 8 aluminiumformar. Klicka ut smeten i formarna. Använd en sked och dra upp smeten på kanterna så att det blir en liten fördjupning i mitten. Sätt in marängerna i ugnen och stäng av den direkt. Grädda marängerna cirka 4 timmar utan att öppna ugnsluckan, gärna över natten. Ta ur marängerna ur formarna. Vispa samman grädden. Smaksätt med bär och likör. Fyll marängerna med bärgrädden och garnera med några bär och lite citronmeliss.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top