Mandariner i kryddad lag

Du behöver 10 st mandariner 6.5 dl vatten 4 dl strösocker 4 st kardemummakärnor hela 1 st vaniljstång citron en halv 1 st saffran kuvert...


4 portioner

Du behöver

  • 10 st mandariner
  • 6.5 dl vatten
  • 4 dl strösocker
  • 4 st kardemummakärnor hela
  • 1 st vaniljstång
  • citron en halv
  • 1 st saffran kuvert

Gör så här

1
Skala mandariner och ta bort så mycket som möjligt av det vita. Koka upp vattnet tillsammans med socker, kardemumma, den halverade och uppskurna vaniljstången och några citronskivor. Koka till en simmig sockerlag 4-5 minuter på hög värme utan lock.

2
Lägg ner mandarinerna, några i taget, och sjud dem några minuter på svag värme tills de mjuknar. Lägg i en skål, och när alla mandarinerna är kokta häller man över den varma lagen. Låt kallna. Förvara mandarinerna i en skål med folie över. Låt dem stå kallt till serveringen. Servera mandarinerna med lite av lagen och med vispgrädde till.


Kommentar:
Det här receptet kommer från restaurang Formel B i Köpenhamn och kökschefen Nikolaj Kirk Axelsson. För fler rätter i menyn klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top