Läsar-recept

Madeleines goda piroger

Du behöver Deg: 25 g jäst 3 dl vatten 2 msk olja 1 tsk salt vetemjöl ca 9 dl Fyllning: 2 st lökar stora gula...


12 portioner

Du behöver

Deg:

25 g jäst
3 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
vetemjöl ca 9 dl

Fyllning:

2 st lökar stora gula
1 msk margarin
550 g blandfärs
0.5 dl chilisås eller tomatpuré
1 tsk salt
2.5 dl vatten

Gör så här

1
Blanda ut jästen i fingervarmt vatten. Blanda i olja, salt och mjöl och knåda till en smidig deg. Låt jäsa cirka 30 minuter.

2
Gör under tiden fyllningen: Skala och hacka lökarna och fräs i margarin. Blanda i färs och bryn litet till. Rör i chilisås/tomatpuré, salt och vatten och låt röran puttra cirka 10-15 minuter.

3
Dela degen i 12 delar. Platta ut varje del till en rundel och fördela fyllningen på rundlarna. Vik ihop till ovala paket och låt jäsa på smord eller papprad plåt cirka 15-20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i cirka 15 minuter.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top