Lyxiga kalvrulader med pancetta

Du behöver 250 g cocktailtomater på kvist olivolja salt 6 st kalvinnanlår stora lövbiffstunna skivor av svartpeppar 15 st pancetta tunna skivor 1 cm ost...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g cocktailtomater på kvist
  • olivolja
  • salt
  • 6 st kalvinnanlår stora lövbiffstunna skivor av
  • svartpeppar
  • 15 st pancetta tunna skivor
  • 1 cm ost skuren i 6 stavar
  • salviablad och
  • steksnöre
  • 3.5 msk olivolja
  • 1 dl vin gärna marsala

Till servering

krämig potatisgalette, recept nedan

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Klipp tomatkvistarna i mindre bitar. Lägg tomaterna på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Ringla över 1–2 matskedar olivolja. Salta. Hit kan tomaterna förberedas.

2
Rosta i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

3
Gör ruladerna under tiden. Lägg köttskivorna bredvid varandra på en skärbräda. Peppra dem på ena sidan. Lägg 2 skivor pancetta, 1 oststav och 2–3 salviablad på varje köttskiva. Rulla ihop, ej för hårt.

4
Toppa varje rulad med 1/2 skiva pancetta och 2–3 salviablad eller 1 rosmarinkvist och bind ihop med steksnöre. Hit kan ruladerna förberedas.

5
Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn ruladerna runt om på medelstark värme, gärna i två omgångar. Efterstek under lock cirka 5 minuter, eller tills de är precis genomstekta. Lägg upp ruladerna och tomaterna på ett serveringsfat. Häll vinet i stekpannan. Sjud 2–3 minuter. Smaka av skyn och ringla den över ruladerna. Peppra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top