Du behöver
- 250 g cocktailtomater på kvist
- olivolja
- salt
- 6 st kalvinnanlår stora lövbiffstunna skivor av
- svartpeppar
- 15 st pancetta tunna skivor
- 1 cm ost skuren i 6 stavar
- salviablad och
- steksnöre
- 3.5 msk olivolja
- 1 dl vin gärna marsala
Till servering
krämig potatisgalette, recept nedan
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Klipp tomatkvistarna i mindre bitar. Lägg tomaterna på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Ringla över 1–2 matskedar olivolja. Salta. Hit kan tomaterna förberedas.
2
Rosta i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
3
Gör ruladerna under tiden. Lägg köttskivorna bredvid varandra på en skärbräda. Peppra dem på ena sidan. Lägg 2 skivor pancetta, 1 oststav och 2–3 salviablad på varje köttskiva. Rulla ihop, ej för hårt.
4
Toppa varje rulad med 1/2 skiva pancetta och 2–3 salviablad eller 1 rosmarinkvist och bind ihop med steksnöre. Hit kan ruladerna förberedas.
5
Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn ruladerna runt om på medelstark värme, gärna i två omgångar. Efterstek under lock cirka 5 minuter, eller tills de är precis genomstekta. Lägg upp ruladerna och tomaterna på ett serveringsfat. Häll vinet i stekpannan. Sjud 2–3 minuter. Smaka av skyn och ringla den över ruladerna. Peppra.