Lavendelkakor med citronskal

Du behöver 125 g smör rumstempererat 3.5 dl lavendelsocker se recept nedan 1 st citron finrivet skal av 2 st ägg 3.5 dl vetemjöl 1...

Tillagningstid: 30 minuter
70 portioner

Du behöver

  • 125 g smör rumstempererat
  • 3.5 dl lavendelsocker se recept nedan
  • 1 st citron finrivet skal av
  • 2 st ägg
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • lavendelblommor ev färska

Lavendelsocker

4 dl strösocker
2 dl lavendelblommor torkade

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, lavendelsocker och citronskal riktigt ljust och luftigt. Rör ner ägg, vetemjöl och vaniljsocker.

2
Klicka ut teskedsstora klickar glest på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck eventuellt ner en lavendelblomma i mitten.

3
Grädda i omgångar i mitten av ugnen 10–12 minuter tills de får fin färg. Låt svalna på galler. Förvara i burk med tättslutande lock.

4

5
Lavendelsocker

6
Mixa till ett jämnt, fint socker. Förvara i burk med tättslutande lock.

7
Lavendelsockret blir godare ju längre det får stå.

8
Bäst är ett som fått stå ett helt år men självklart blir kakorna goda också med ett nygjort socker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top