Du behöver
- 125 g smör rumstempererat
- 3.5 dl lavendelsocker se recept nedan
- 1 st citron finrivet skal av
- 2 st ägg
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- lavendelblommor ev färska
Lavendelsocker
4 dl strösocker
2 dl lavendelblommor torkade
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, lavendelsocker och citronskal riktigt ljust och luftigt. Rör ner ägg, vetemjöl och vaniljsocker.
2
Klicka ut teskedsstora klickar glest på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck eventuellt ner en lavendelblomma i mitten.
3
Grädda i omgångar i mitten av ugnen 10–12 minuter tills de får fin färg. Låt svalna på galler. Förvara i burk med tättslutande lock.
4
5
Lavendelsocker
6
Mixa till ett jämnt, fint socker. Förvara i burk med tättslutande lock.
7
Lavendelsockret blir godare ju längre det får stå.
8
Bäst är ett som fått stå ett helt år men självklart blir kakorna goda också med ett nygjort socker.